Samo 22% Rusa za novog čoveka na čelu, za Putina 64 odsto?

Više od 60 odsto Rusa želi da predsednik Vladimir Putin ostane na toj poziciji i posle izbora 2018. godine, pokazuje istraživanje "Levade", piše "Komersant".

Izvor: B92

Utorak, 02.05.2017.

11:11

Samo 22% Rusa za novog čoveka na čelu, za Putina 64 odsto?
Foto: Getty Images

Kako se navodi u anketi čiji detalji o broju ispitanika i datumima nisu objavljeni, ispitanici su se većinom izjasnili za Putina i to njih 64 odsto, dok samo 22 odsto želi "novog čoveka na čelu Rusije".

Da se izbori u Rusiji održavaju narednog vikenda, Putin bi imao 48 odsto sigurnih glasova, dok bi Genadij Zjuganov iz Komunističke partije i liberal i Putinov veliki protivnik Vladimir Žirinovski dobili po tri odsto glasova.

Aktuelni ministar odbrane Sergej Šojgu bi dobio jedan odsto glasova, kao i opozicioni lider Aleksander Navaljni. Kako se navodi u anketi, , 19 odsto je neodlučno, deset odsto nije sigurno da bi glasalo, a 13 odsto ne bi izašlo na izbore.

Inače, krajem marta je objavljeno istraživanje agencije "Javno mišljenje", koje je pokazalo da Putinov rad na mestu predsednika podržava čak 81 odsto građana Rusije.

Zasad nije poznato da li će se Putin kandidovati 2018. godine, a on je rekao da će objaviti svoju odluku "kada dođe vreme za to".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: