Trampovo "Tviter saopštenje": Imam novi plan...

Američki predsednik Donald Tramp najavio je "novi plan o zdravstvenoj zaštiti".

Izvor: Beta

Ponedeljak, 01.05.2017.

11:07

Trampovo
Tanjug/AP

On je to učinio pošto nije uspeo da tokom prvih 100 dana mandata zameni zakon o zdravstvenom osiguranju, poznat kao "Obamaker".

Tramp je na društvenoj mreži Tviter naveo da je "novi zdravstveni plan na putu", obećavši niže premije osiguranja i zaštitu ljudi koji su ranije sklopili ugovore.

On je od dolaska na vlast 20. januara potpisao nekoliko desetina dekreta kojima se ukidaju ili zamrzavaju mere koje je uveo njegov prethodnik, demokrata Barak Obama, među kojima je zakon o zdravstvenom osiguranju.

Republikanci su u martu, zbog nesuglasica u svojoj stranci, povukli sa glasanja predlog zakona kojim bi se ukinuo zakon o zdravstvenoj zaštiti poznat kao "Obamaker".

Republikanci i demokrate su u međuvremenu u američkom Kongresu postigli kompromisni dogovor o zakonu koji predviđa hiljadu milijardi dolara za finansiranje savezne države do kraja septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: