Pritvor za još jedno lice zbog nereda u Sobranju

Pred Osnovni sud u Skoplju izvedeno je još jedno lice zbog nereda u Sobranju, za koje je prihvaćen predlog o izricanju pritvora u trajanju od osam dana.

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.05.2017.

18:35

Pritvor za još jedno lice zbog nereda u Sobranju
Foto: Tanjug/AP

Osnovni sud u Skoplju je prethodno danas doneo odluku o pritvoru za četiri osobe koje su učestvovale u događajima u Sobranju, još dve su dobile meru nadzora, a jedna kućni pritvor.

Osnovno javno tužilaštvo u Skoplju saopštilo je juče da je od nadležnog sudije zatražilo pritvor za 14, od ukupno 15 osoba uključenih u nerede u Sobranju, u četvrtak uveče.

Makedonsko državno Tužilaštvo je nakon nasilja u Sobranju, na osnovu dokaza koje je prikupila policija, naredilo privođenje ukupno 15 osoba, koje se sumnjiče da su izvršile krivično delo učestvovanje u grupi koja sprečava službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Jedan od privedenih zaposlen je u policiji, u Upravi za bezbednost.

Učesnici događaja u Sobranju, u međuvremenu, su zatražili amnestiju od predsednika Makedonije Đorđa Ivanova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: