"Ako eskaliraju tenzije, dobar deo će biti uništen"

Papa Franja je upozorio da će "dobar deo čovečanstva" biti uništen ako eskaliraju tenzije sa Severnom Korejom.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 30.04.2017.

08:11

Tanjug/AP

On je dodao da bi Ujedinjene nacije trebalo da preuzmu vodstvo u pronalaženju rešenja.

Papa je razgovarao sa novinarima u avionu na povratku iz Kaira koji su ga upitali šta bi rekao američkom predsedniku Donaldu Trampu koji je poslao nosač aviona radi vojne vežbe kod Korejskog poluostrva i drugim liderima da pokušaju da smanje tenzije.

Papa je rekao da bi od njih zatražio da koriste diplomatiju i pregovore "zato što je reč o budućnosti čovečanstva", prenosi AP.

"Danas će rat širih razmera uništiti ne mali deo čovečanstva, već dobar deo čovečanstva i kulture. Sve. Sve, zar ne? Bilo bi strašno. Mislim da današnje čovečanstvo to ne bi moglo da podnese", rekao je on novinarima.

On je takođe kazao da bi neka treća zemlja poput Norveške mogla da posreduje između Severne Koreje i SAD rekavši da je situacija postala "previše uzavrela" i da svetu preti razoran rat.

Papa je rekao da je spreman da se sretne sa Trampom kada bude boravio u Evropi sledećeg meseca, ali da ne zna da li je Vašington zatražio sastanak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: