MKD: Mediji otkrivaju ko je pustio nasilnike u Sobranje

Upad u Sobranje u Makedoniji i napadi na poslanike SDMS i Zijadina Selu nisu bili spontani već su koordisani od strane poslanika VMRO-DPMNE.

Izvor: B92

Nedelja, 30.04.2017.

19:25

MKD: Mediji otkrivaju ko je pustio nasilnike u Sobranje
Foto: Tanjug/AP

To otkriva makedonskia televizija Alsat-M, pozivajući se na svoje izvore i snimke koje kruže društvenim mrežama.

Prema pouzdanim izvorima televizije Alsat M, koja je imala uvid u snimke iz makedonskog parlamenta, vrata skupštine su otvorili poslanici VMRO-DPMNE, Krste Mukoski i Saša Vasilevski, bez da ih spreči obezbeđenje parlamenta i nekolicina policajaca koji su se nalazili na ulazu u Sobranje..

Nakon upada u prostorije parlamenta, velika grupa demonstranata u plenarnoj sali spojila se zajedno sa poslanicima VMRO-DPMNE , druga grupe primala je uputstva od poslanika Johana Tarčulovskog, koji je u Hagu bio osuđen za ratne zločine, i načelnika bezbednosti Aleksandra Jankovića kako bi se uputili u sali za konferencije u potrazi za novom parlamentarnom većinom.

Prema saznanjima makedonske televizije, nasilnici su imali zadatak da da dođu do poslanika SDSM i

Podsetimo, nakon što je u četvrtak glasovima socijaldemokrata i albanskih partija Talat Džaferi izabran za predsednika parlamenta nastao je haos na ulicama Skoplja i u zgradi Sobranja. Maskirane osobe upale u su u zgradu Sobranja u Skoplju i napale lidera SDSM-a Zorana Zaeva i poslanika te stranke Damjana Mančevskog. Napadnut je i Zijadin Sela, predstavnik koalicije Albanaca, a osim njih, jošnekoliko poslanika je zadobilo povrede.

Makedonska policija saopštila je da je privela pet od 15 osoba koje su osumnjičene da su učestvovale u nasilju nad poslanicima parlamentarne većine u Makedoniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: