Dan D u Skoplju: Stiže Hojt Ji, Ivanov na "vrućoj stolici"

Pored lidera parlamentarnih stranaka, listi sagovornika američkog funkcionera Brajana Hojta Jija pridružili su se Đorđe Ivanov i Talat Džaferi.

Izvor: B92, Dojèe vele

Nedelja, 30.04.2017.

11:16

Dan D u Skoplju: Stiže Hojt Ji, Ivanov na
screenshot

Kako prenosi Dojče vele, makedonski predsednik će se naći na "vrućoj stolici", dok će razgovorima prisustvovati i predsednik parlamenta.

Zamenik i pomoćnih državnog sekretara SAD zadužen za Evropu i Evroaziju stiže u Skoplje u veoma teškom trenutku po makedonsku državu.

"On želi da razgovara o državnom statusu, formiranju vlade, bilateralnim odnosima i reformama potrebnim za evroatlansku integraciju. U agendi su se našle i dve promene, pored Zorana Zaeva, Alija Ahmetija, Nikole Gruevskog, Bilala Kasamija, Vesela Memedija i Menduha Tačija, predstavnika građanske i diplomatske zajednice, sastaće se sa Ivanovom i Džaferijem", navodi Dojče vele na makedonskom.

Dodaje se da sastanak Hojt Jija sa Džaferijem nije iznenađenje jer je američka ambasada u Makedonoji priznala njegov izbor za predsednika Sobranja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: