"Plenković laže, nećemo biti lojalni u zaštiti kriminala"

Lider Mosta Božo Petrov kaže da nikad neće biti lojalan vlasti koja traži da se zaštiti kriminal u Agrokoru, piše index.hr.

Izvor: B92, index.hr

Nedelja, 30.04.2017.

09:15

Tanjug

Kako je istakao, Most je objasnio premijeru Andreju Plenkoviću koji su razlozi zbog čega Zdravko Marić ne može da bude ministar finansija.

"A onda se počelo govoriti da nismo bili lojalni. Nikad nećemo biti lojalni kad se traži da zaštitimo kriminal u Agrokoru. Ovo je idealna situacija u kojoj se sve treba raščistiti, a ne da se sve stavlja pod tepih. Plenković je obmanuo hrvatsku javnost, vidite da prema svim računicama nema većinu, nema ni polustabilnu većinu, znači da je lagao. Ako je istina to što kaže, neka dokaže, inače je kriv za celu situaciju i raspad vlade", kaže Petrov.

Prema njegovim rečima, poruka Plenkovića da je Most mogao da ode na cigaretu za vreme glasanja o Mariću besramna i licemerna.

"Ne možemo da budemo slepi na ono što se događa. Čim neko kaže drugo mišljenje u odnosu na Plenkovića dobija otkaz, toliko o demokratiji. Ovo nije naš neuspeh, u trenutku kada mi stisnemo nekome ruku, mi se držimo dogovora. Dok pobeđuju argumenti, saradnja sa nama je u redu. U ovom trenutku je pobedila zaštita kriminala oko Agrokora, politička odluka koja je državu dovela u krizu", dodao je Petrov.

Istakao je i da je "priča sa HDZ završena" i da "nema trećeg braka", otvorivši šansu za saradnju i sa SDP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: