Drašković: Podrška Vučiću za evropeizaciju, za suprotno ne

Predsednik SPO Vuk Drašković rekao je da premijer Aleksandar Vučić ima njegovu podršku za sve što radi u korist evropeizacije Srbije.

Izvor: N1

Nedelja, 30.04.2017.

12:33

Drašković: Podrška Vučiću za evropeizaciju, za suprotno ne
Tanjug

On je gostujući na N1 dodao i da izabrani predsednik Srbije nema njegovu podršku za sve što je suprotno evropskim integracijama.

"Srbija je žrtva organizovane zavere ćutanja, zavere protiv pamćenja koja se rasplamsala posle 5. oktobra, nakon što je pao vrh komande zločina. Prekraja se istina i na scenu stupaju alternativne činjenice, nije bilo lustracije, a isti ljudi vladaju, kroje pamćenje prema sebi da se zaštite. Kad čitate novine i slušate političare, vi kao da ste u devedesetim, s tim da je tada stepen mržnje bio na nižem nivou", rekao je Drašković.

Kako kaže, danas umesto jedne TV Bastilje, imamo TV Bastiljice i dodaje da bi bolje bilo da je medijski mrak i da bi manja šteta bila da se ništa ne vidi na ekranu, umesto "sistematičnog zaglupljivanja naroda". kao i da se nije odmaklo u reformi tajnih službi i da je to nesreća Srbije.

"Ja se nadam da ako idemo ka Evropi, a obruč je sklopljen, svuda oko nas je NATO, Evropa, mi smo ostrvo u moru EU i NATO i da hoćemo ne možemo na drugu stranu, a na toj strani će se zahtevati suočavanje s prošlošću, to je lek koji nam je potreban. To je politička odluka, Nemačka treba da nam pruži podršku da uradimo isto što su oni uradili sa Štazijem", istakao je Drašković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: