Duterte poziva Trampa: Ne idi na ruku Kimu,hoće kraj sveta

Filipinski predsednik Rodrigo Duterte zatražio je od SAD da iskažu uzdržanost nakon što je Severna Koreja izvršila raketnu probu.

Izvor: Tanjug

Subota, 29.04.2017.

17:00

Duterte poziva Trampa: Ne idi na ruku Kimu,hoće kraj sveta
Foto: Gettyimages

On je pozvao SAD da ne idu na ruku lideru Kim Džong Unu, koji želi "kraj sveta".

Duterte kaže da bi trebalo da razgovara sa predsednikom SAD Donaldom Trampom kasnije danas, u funkciji predesedavajućeg Asocijacije jugoistočnik azijskih nacija (AESAN), tokom koga će insistirati da Tramp ne reaguje na provokacije Severne Koreje, jer bi rat mogao da bude katastrofa, preneo je Rojters.

"On (Kim) samo hoće da okonča svet i zbog toga je veoma srećan. Uvek se smeje. Zapravo želi da završi sve", rekao je Duterte.

On je istakao da u regionu Jugoistocne Azije vlada velika zabrinutost zbog tenzija izmedu SAD i Severne Koreje te da bi jedan pogrešan korak predstavljao "katastrofu" i da bi Azija bila prva žrtva nuklearnog rata.

Prema njegovim recima, SAD, Japan, Južna Koreja i Kina imaju posla sa čovekom koji je "uzbuden zbog mogućnosti ispaljivanja projektila".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: