Kada je Tramp samo Donald – više nego ikada iko ranije

Svetski mediji nisu oduševljeni ponašanjem Donalda Trampa u prvih sto dana njegove vladavine, ističući njegova česta putovanja u "rezidencije".

Izvor: B92

Subota, 29.04.2017.

13:23

Kada je Tramp samo Donald – više nego ikada iko ranije
Getty Images

Raša tudej primećuje da je ekscentrični milijarder u ulozi prvog stanovnika Bele kuće proveo 19 od 100 dana na golf terenima, a 28 odsto vremena je iskoristio kako bi boravio u svojoj letnjoj rezidenciji na Floridi, u mestu Mar-a-Lago.

"Tramp se za prvih 100 dana više puta latio golf štapa nego Barak Obama, Džordž Buš i Bil Klinton, zajedno. Dvojica prvopomenutih nisu nijednom udarili lopticu u prvim nedeljama na poziciji vrhovnog komandanta. Njujork tajms piše da je Klinton odigrao svega tri runde za 100 dana", navodi se u tekstu.

Sedam putovanja na Floridu su poreske obaveznike koštala 25 miliona dolara, što je ekvivalentno finansiranju 2.000 školarina. "Amerikanci plaćaju 3 miliona dolara svaki put kad Tramp zakorači na svoj privatni golf teren. Stanovnici Palm biča su plaćali još milion kako bi se omogućilo obezbeđenje predsednika. U danima kada je bio više selebriti nego politička ličnost Donald je mnogo kritikovao to što Obama troši javni novac na golf terenima i putovanjima, a u kampanji je govorio da neće imati vremena za golf, pritom stalno ističući da je Obama igrao više nego Tajger Vuds", dodaje se.

Tramp mnogo voli golf – tome svedoči činjenica da poseduje 17 terena širom sveta, što je administracija dozvolila, pa je predsednik igrao omiljenu igru i na Floridi i u Virdžiniji.

"Da može da odigra sa Putinom...", rekao je jednom Donaldov sin Erik.

Senatori nisu bili oduševljeni ovakvim predlogom, oglasila se Džoni Ernst koja je istakla da su Trampove navike nešto što smeta i drugim Republikancima, ispred kojih je Tramp izabran za predsednika SAD.

"Predsednik ponekad želi malo privatnosti", rekao je portparol Bele kuće Šon Spajser, ne želeći da da informacije novinarima o tome da li se i sa kim Tramp sastaje tokom "slobodnog vremena".

Spajser je otišao i dalje u isticanju opravdanosti predsednikovog ponašanja.

"Više bih voleo da sam na golf terenu, ali moram da radim – mora da je lepo biti predsednik", napisao je Spajser na Tviteru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: