Pjongjang nastavlja: Nova proba, raketa se raspala

Severna Koreja testirala je još jednu balistički raketu, saopštila je južnokorejska vojska. Testiranje se završilo neuspešno.

Izvor: B92

Petak, 28.04.2017.

23:15

Pjongjang nastavlja: Nova proba, raketa se raspala
Foto: Gettyimages

Agencija Jonhap tvrdi da se raketa raspala nekoliko sekundi nakon lansiranja.

Američki zvaničnici su potvrdili da je testiranje završeno neuspešno.

Raketa je ispaljena sa teritorije u blizini Pjongjanga u 5:30 časova po lokalnom vremenu.

CNN navodi da je verovatno u pitanju raketa srednjeg dometa KN-17. Lansirana je sa sa uzletišta Bukčang i letela je oko 30 do 40 kilometara pre nego što je pala u more.

Pojedini američki izvori su za “Rojters“ naveli da se testiranje završilo neuspešno. CNN prenosi potvrdu američkih zvaničnika da je raketa pala u Japansko more.

Do lansiranja rakete došlo je u momentu pojačanih tenzija između Pjongjanga i Vašingtona, a Pjongjang se još nije zvanično oglasio.

Državni sekretar SAD Reks Tilerson je samo nekoliko sati pre toga u SB UN naveo da je vojna opcija i dalje na stolu kada je u pitanju Pjongjang i nuklearni program Severne Koreje.

Severna Koreja prethodno je neuspešno izvršila raketnu probu 22. marta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: