Fejt: Nacionalisti u Makedoniji se igraju vatrom

Nacionalisti u Makedoniji se igraju sa vatrom zbog odbijanja da predaju vlast.

Izvor: Tanjug

Subota, 29.04.2017.

00:35

Fejt: Nacionalisti u Makedoniji se igraju vatrom
Foto: Tanjug/AP

EU treba da razmisli o zaustavljanju pristupnog procesa kako bi prekinula situaciju ovu opasnu situaciju, izjavio je bivši predstavnik EU za Kosovo Piter Fejt.

To je"Ima možda prostora za sankcije, neku vrstu zabrane putovanja ili finansijske mere, koje bi bile usmerene direktno na lidere VMRO", rekao je Fejt za Rojters.

Na pitanje da li se zalaže za uvodnjenje sankcija ili da li ih razmatra EU, Fejt je rekao: "Mislim, kasnije".

On je kazao da nacionalisti lidera VMRO-DMPNE Nikole Gruevskog jednostavno ne slušaju.

"Da li ćemo da nastavimo ovu šaradu ili cemo da povučemo crtu i kažemo da je pristupni proces završen ili da će se okončati? To je pitanje koje, prema mom mišljenju, treba da postavimo", rekao je Fejt.

Fejt upozrava da ukoliko bi se ponovila situacija sa deljenjem oružja kao 2001. godine vrlo brzo bi se došlo do ponora građanskog rata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: