Dveri: Podgorica je potpisala aneksiju Crne Gore

Srpski pokret Dveri ocenio je da je odlukom o pristupanju Crne Gore NATO-u, režim u Podgorici potpisao "aneksiju Crne Gore".

Izvor: B92

Subota, 29.04.2017.

15:36

Dveri: Podgorica je potpisala aneksiju Crne Gore

Dveri su u saopštenju povodom odluke Skupštine Crne Gore da usvoji Predlog zakona o potvrđivanju Severnoatlantskog ugovora navele da je takva odluka doneta "protivno većinskoj volji naroda Crne Gore", ali i bez učešća predstavnika Srba i opozicionih stranaka.

"Ignorisano je to što je srpski narod, ali i drugi građani Crne Gore, zahtevao održavanje referenduma o članstvu u ovoj zločinačkoj organizaciji, što predstavlja nečuveno kršenje ljudskih prava i gaženje demokratskih tekovina od strane režima Mila Đukanovića", piše u saopštenju.

Dveri su ocenile da je glavni razlog crnogorskog članstva u NATO-u "pojačano prisustvo Alijanse na Balkanu i lakše uključivanje novih država u NATO sferu". "Posebno je žalosno da po pitanju crnogorskog članstva u NATO, Vlada Srbije na čelu sa Aleksandrom Vučićem zauzima stav koji je na granici između odobravanja i nezainteresovanosti, sa opravdanjem da Srbija poštuje izbor crnogorske Skupštine", navodi se u saopštenju.

Skupština Crne Gore usvojila je juče na Cetinju protokol o članstvu te zemlje u NATO-u, čime je završila zvaničnu proceduru pristupanja severnoatlantskom vojnom savezu. Za predlog Zakona o potvrđivanju ugovora glasalo je 46 poslanika vladajućih partija i opozicione Socijaldemokratske partije od ukupno 81 poslanika koliko broji crnogorski parlament.

Dok su poslanici usvajali odluku o ulasku Crne Gore u NATO, ispred zgrade u kojoj je održana sednica okupilo se nekoliko stotina pristalica opozicionog Demokratskog fronta koji se protivi NATO članstvu i traži održavanje referenduma o tom pitanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: