"Tražimo od Vučića, kazniti one koji su upali u Skupštinu"

Pokret socijalista zatražio je da se svi koji su "upali u Skupštinu" 5. oktobra 2000. godine "pronađu i kazne".

Izvor: Tanjug

Subota, 29.04.2017.

15:22

Tanjug

U saopštenju se navodi da su OEBS, NATO, EU, SAD, zatražili da svi koji su upali u zgradu makedonske Skupštine budu otkriveni i kažnjeni te da se isti kriterijum primeni i u Srbiji.

"Pokret socijalista traži od Vlade Srbije i predsednika Vučića da isti kriterijum primene i u Srbiji. Ovo je prilika da i mi postupimo po zakasnelim, ali ispravnim preporukama NATO-a, OEBS-a, EU-a, SAD-a i da pronađemo i kaznimo sve koji su upali u Skuppštinu 5. oktobra, sve koji su je opljackali i zapalili, tukli političke neistomišljenike, otimali oružje iz stanica policije, prebijali policajce koji su radili svoj posao, zapalili RTS, linčovali novinare" navedeno je u saopštnju PS.

Kako kažu "i naknadna pamet je pamet" te da je, ma koliko zakasnela bila reakcija medunarodne zajednice, ipak dobrodošla.

"Ako je nasilje u Makedoniji pogrešno i kažnjivo, onda i nasilje u Srbiji mora biti kažnjeno, bez obzira kada se desilo" saopštava Pokret socijalista.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: