Đukanović: Posle dugo lutanja, CG na svom staništu

Predsednik crnogorske vladajuće DPS Milo Đukanović ocenio je da je usvajanje odluke o članstvu u NATO "možda najvažnija odluka Crne Gore u novijoj istoriji".

Izvor: B92

Petak, 28.04.2017.

19:22

Đukanović: Posle dugo lutanja, CG na svom staništu

"Crna Gora je posle dugo stradanja i lutanja kroz istoriju, konačno na svom staništu", kazao je Đukanović novinarima na Cetinju, posle sednice Skupštine koja je sa 46 od 81 poslanika potvrdila Protokol o članstvu u Alijansi.

Po njegovim rečima, ta odluka je možda i najvažnija u novijoj istoriji Crne Gore.

"To znači da je crnogorsko društvo već u značajnoj meri usvojilo sistem vrednosti evroatlantske zajednice i da je spremno da i dalje radi na usvajanju tog sistema vrednosti koji će voditi unapređenju kvaliteta života svakog građanina Crne Gore sada, već izvesno, u bliskoj budućnosti," rekao je Đukanović.

Članstvo po njegovim rečima, nije uspeh bilo kog pojedinačno, već je to uspeh crnogorskog društva.

Protiv te odluke Skupštine je najveći deo opozicije koja traži referendum o članstvu i najavljuje da će preispitati današnju odluku u parlamentu, ako bude u poziciji da ima parlamentarnu većinu.

Opozicija bojkotuje Skupštinu i nije prisustvovala današnjoj sednici. Bojkot je privremeno prekinula jedino SDP Ranka Krivokapića koja je podržala Protokol.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: