Policija i tužilaštvo vode istragu o nasilju u Sobranju

MUP Makedonije je objavilo da su nakon nereda u Sobranju 83 čoveka zatražila medicinsku pomoć u bolnicama u Skoplju.

Izvor: B92

Petak, 28.04.2017.

18:11

Policija i tužilaštvo vode istragu o nasilju u Sobranju
Tanjug/AP

Navedeno je da je policija privela osam osoba, a državno tužilaštvo pokrenulo istragu.

Među povređenima su 54 civila, 25 policajaca, tri poslanika i jedan novinar. Većina povređenih puštena je iz bolnice, a desetak ih je zadržano na lečenju zbog ozbiljnih povreda, prenosi RSE.

Policija je objavila da je u policijsku stanicu u Gazi Babi privedeno osam osoba, sa kojima se još razgovara.

Policijski timovi pregledaju snimke sa video-nadzora u parlamentu kako bi identifikovali moguće prekršioce i istražili ko je počinio nasilje.

Operativnim štabom rukovodi ministar unutrašnjih poslova Agim Nuhiju, koji je danas na konferenciji za novinare rekao da deo struktura MUP nije uradio svoj posao, za šta se, kako je rekao, mora snositi odgovornost.

Juče je štabom rukovodio direktor Kancelarije za javnu bezbednost Mitko Čavkov, koji, kako je rekao Nuhiju, sinoć za njega nije bio dostupan za vreme nereda u parlamentu.

Državno tužilaštvo Makedonije saopštilo je danas da "preduzima sve aktivnosti na rasvetljavaju jučerašnjih događaja ispred i u zgradi parlamenta".

"U skladu sa svojim nadležnostima, državno tužilaštvo će postupati u svim slučajevima kada bude utvrđeno postojanje elemenata počinjenog krivičnog dela i za svaki od događaja, po dokumentovanju, će biti doneta adekvatna odluka državnog tužica", navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: