"Mi, Makedonci iz Srbije... Zabrinuti smo, bez nasilja"

Nacionalni savet makedonske nacionalne manjine u Srbiji izrazio je duboku zabrinutost zbog najnovijih dešavanja u Makedoniji.

Izvor: B92

Petak, 28.04.2017.

15:02

Foto: Thinkstock

Osim toga, oni su uputili apel da se svi uzdrže od nasilja i snage usmere na rešavanje krize mirnim putem, poštujući Ustav i zakone Republike Makedonije.

Pripadnici makedonske zajednice u Srbiji ističu da su u poslednje dve decenije "vrlo dobro iskusili posledice nerešavanja krize mirnim putem".

"Mi, Makedonci iz Srbije, želimo da uputimo poruku da podržavamo nastojanja i zalaganja za mirnu, stabilnu i prosperitetnu Makedoniju u kojoj vladaju dobri međuetnički odnosi, ali istovremeno podržavamo zalaganja za unitarnu, nezavisnu i slobodnu Makedoniju svih njenih građana", piše u saopštenju.

Nacionalni savet makedonske nacionalne manjine je takođe uputio apel svim relevantnim političkim subjektima u Republici Makedoniji da pronađu snagu i državničku mudrost da dijalogom i međusobnim dogovorom prevaziđu sadašnje stanje u korist dobrobiti države, kao i njene demokratske budućnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: