Sa Cetinja u NATO: "Kad prođe protest CG na pravom putu"

Predstavnici Demokratskog fronta počeli su protest na Cetinju uoči sednice parlamenta na kojoj će poslanici glasati o potvrđivanju ugovora s NATO-om.

Izvor: B92

Petak, 28.04.2017.

14:35

Sa Cetinja u NATO:
Foto: Thinkstock

Na magistralnom putu od Podgorice prema Cetinju pojačane su mere bezbednosti, kao i u samoj prestonici, javio je portal RTCG.

Funkcioner DF-a Strahinja Bulajić je rekao da građani strpljivo treba da sačekaju proteste, nakon kojih će, kako navodi, Crna Gora krenuti na pravi put.

Član Predsedništva DF-a Branko Radulović kazao je da su poslanici koji prisustvuju zasedanju izdajnici Crne Gore.

"Nama je sveta odluka s Murina. Zamrznućemo današnju odluku i poništiti je, jer je to ne predstavlja volju građana", naveo je Radulović.

On je najavio da će DF ponovo organizovati proteste.

I funkcioner Demokratskog fronta Predrag Bulatović kazao je da će nova skupštinska većina poništiti odluku o članstvu u NATO.

"Odluka parlamenta je neobavezujuća. Kako je donesu danas, tako će je poništiti nova legitimna većina. Državni udar nije samo delo Mila Đukanovića već i centara moći koji žele Crnu Goru u NATO-u", kazao Bulatović.

DF se, kako je dodao, zalaže za mir, stabilnost i smenu vlasti.

"Svi koji su za referendum trebalo bi da se organizuju i pripreme demokratske proteste koji će tražiti demokratske izbore. Pozivamo sve i koji nijesu sa nama da se saberemo oko tih protesta. Ko na njih ne dođe taj je s Đukanovićem", kazao je Bulatović.

Organizatori protesta su pozvali policiju, kako kažu, da povuku provokatore, jer DF želi da skup protekne mirno.

Zasedanje obezbeđuju jake policijske snage.

Okupljenima se obratio i bivši predsednik Crne Gore Momir Bulatović, koji je poručio da je sednica parlamenta pobeda sile i laži nad voljom građana.

"U ime nas će da glasaju oni koji Cetinje doživljavaju kao inostranstvo, a Njegoša kao genocidnog pisca. Hoće da nam predstave NATO kao dečji vrtić, a to je zločinačka vojna Alijansa. NATO je trenirao strogoću i na ovim prostorima, a mi smo i dobro prošli, za razliku od Iraka i Avganistana", kazao je Bulatović.

Protest je počeo u 13 sati, sednica parlamenta u 14.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: