Šprajc uz kokice: Nema tog filma kao kod HDZ i Mosta VIDEO

Nema tog filma, nema te drame, nema tog fudbala i akcije kakvu mogu da nam prirede HDZ i Most, kaže Zoran Šprajc o novoj političkoj krizi u Hrvatskoj.

Izvor: B92

Petak, 28.04.2017.

11:02

Šprajc uz kokice: Nema tog filma kao kod HDZ i Mosta VIDEO
Foto: Screenshot

Stabilnost hrvatske vlade je ponovo dovedena u pitanje, nakon što je premijer Andrej Plenković odlučio da smeni trojicu ministara iz Mosta.

Razlog za još jedan politički potres je ključna tema poslednjih nedelja, kriza "Agrokora". Šprajc je zato snimio najavu večerašnje emisije u kojoj će se osvrnuti na aktuelna zbivanja u Hrvatskoj.

'Nema tog filma, nema te drame, nema tog nogometa, rukometa i akcije kakve nam mogu prirediti HDZ i Most. Zato uzmite kokice i uživajte s nama. Političku krizu komentira Žarko Puhovski, a boksačke udarce Željko Mavrović', rekao je Šprajc i pojeo nekoliko kokica.

Smenjeni će biti ministri Vlaho Orepić (policija), Ante Šprlje (pravosuđe) i Slaven Dobrović (energetika i zaštita životne sredine) jer se "nisu složili" sa Plenkovićem oko "Agrokora" i uloge ministra finansija Zdravka Marića u krahu poslovne imperije Ivice Todorića.

Plenković je premijersku funkciju preuzeo nakon pobede HDZ-a na vanrednim septembarskim izborima i sporazuma sa Mostovm u oktobru prošle godine.

Prethodni premijer Orešković opozvan je nakon samo nekoliko meseci na vlasti u junu 2016.

U hrvatskom Saboru HDZ ima 61 poslanika, koalicija okupljena oko SDP 54 mandata, Most 13, a poslanike imaju još koalicija Jedina opcija koju predvodi Živi zid (8), koalicija regionalista IDS-PGS i RI (3), poslanici okupljeni oko Milana Bandića (2), HDSSB (2) i nezavisni poslanik, hrvatski general Željko Glasnović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: