Lekić: Neprimeren pritisak na ministra unutrašnjih poslova

Predsednik NUNS Slaviša Lekić, na odluku suda da NIN nije kriv za tekst u vezi Nebojše Stefanovića i Savamale kaže da je to neprimeren pritisak na ministra.

Izvor: Beta

Petak, 28.04.2017.

18:37

Lekić: Neprimeren pritisak na ministra unutrašnjih poslova

"Mislim da je to neprimereni pritisak na ministra unutrašnjih poslova, šta li će se tek desiti kada mu sutra otvore doktorat", rekao je Lekić.

Apelacioni sud u Beogradu ranije danas je objavio da je preinačio prvostepenu presudu Višeg suda kojom je NIN bio obavezan da isplati Stefanoviću 300.000 dinara zbog povrede ugleda i časti u tekstu "Nebojša Stefanović: Glavni fantom iz Savamale".

Ministar je na suđenju rekao da su mu povređeni profesionalni i lični ugled i čast, dok su Sandra Petrušić i Milan Ćulibrk iz NIN-a rekli da nijednom rečju u tekstu nisu tvrdili da je Stefanović rušio objekte u Hercegovačkoj ulici u Beogradu, već su govorili o njegovoj političkoj odgovornosti kao personifikaciji prvog čoveka policije.

Objekti u Savamali su srušeni bagerima u noći između 24. i 25. aprila, a ljudi pod maskama su zaustavljali i maltretirali građane, koji su to zlostavljanje prijavljivali policiji, ali ona nije reagovala.

Iz izveštaja zaštitnika građana o postupanju policije u toj noći, vidi se da je policiji "iz vrha" naređeno da ne reaguje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: