Ruski vojni brod potonuo kod obale Turske

Izviđački brod ruske Ratne mornarice "Liman" potonuo je posle sudara s teretnim brodom u Crnom moru, u blizini obale Turske, a svi članovi posade su spaseni.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.04.2017.

17:31

Ruski vojni brod potonuo kod obale Turske

Turska obalska straža je saopštila da je spaseno svih 78 osoba posle sudara dva broda u blizini Bosfora.

Vlasti Turske su saopštile da je teretnom brodu, koji je plovio pod zastavom afričke države Togo, pri sudaru s ruskim vojnim brodom pričinjena manja materijalna šteta i da je nastavio plovidbu.

Kako je navedeno, još nije poznat tačan uzrok sudara koji se dogodio u gustoj magli. ;

Turska privatna televizija NTV prenela je da je teretni brod prevozio ovce iz Rumunije u Jordan.

Ruski mediji su preneli u februaru, pozivajući se na vojne izvore, da je brod "Liman" posmatrao vežbe NATO-a u Crnom moru.

Potonuli ruski brod "Liman" je stari istraživački brod u službi od 1970. koji je preuređen za potrebe ruske vojske, navela je agencija Frans pres.

Turski premijer Binali ;Jildirim ;razgovarao je danas telefonom s ruskim kolegom Dmitrijem Medvedevim, kojem je preneo žaljenje zbog potonuća ruskog vojnog broda u Crnom moru, prenela je turska agencija Anadolija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: