Ruski FSB uhapsio 12 mudžahedina u Kaljiningradu

Dvanaest pripadnika međunarodne terorističke grupe "Islamski mudžahedinski džihadistički pokret" uhapšeno je u Kaljiningradu.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.04.2017.

09:11

Ruski FSB uhapsio 12 mudžahedina u Kaljiningradu
Foto: Thinkstock

To je saopštila ruska služba FSB, a prenosi Tass.

"Operativci su tokom specijalne operacije uhapsili 12 osoba poreklom iz centralnoazijskih zemalja, koji čine ćeliju islamskog mudžahedinskog džihadističkog pokreta", navodi FSB dodajući da je moguće da su umešani i u proces regrutacije.

Operativna istraga omogućila je agentima FSB-a da identifikuju vođu terorističke ćelije koga su bezbednosne službe u Uzbekistanu stavile na listu traženih zbog zločina vezanh za ekstremizam.

"Uhapšeni daje dokaze u obliku priznanja, od kojih neki prikazuju aktivnost njegovih rođaka u međunarodnim terorističkim organizacijama. Dodatno, operativci su otkrili vezu između vođe ćelije i istrage u njegovu umešanost u paravojne snage u Siriji", navodi se u saopštenju FSB-a.

FSB planira da uskoro deportuje uhapšene u zemlje iz kojih su stigli, gde ih očekuje krivično gonjenje za terorističke zločine koje u počinili, piše Tas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: