Obeležena 88. godišnjica smrti vojvode Stepe

Godišnjica smrti vojvode Stepe Stepanovića obeležena je polaganjem venaca i cveća na spomen ploču u kompleksu njegove rodne kuće u Beogradu.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.04.2017.

17:51

Obeležena 88. godišnjica smrti vojvode Stepe
Foto: Vikipedija

U čast sećanja na vojna dostignuća vojvode Stepe, na 88. godišnjicu njegove smrti vence su položili predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić, član Gradskog Veća Ivana Tomić i predstavnici Saveza udruženja potomaka ratnika Srbije od 1912 - 1920. godine.

U svečanom delu programa književnik Viktor Lazić govorio je detalje iz detinjstva, mladosti i ratnih dana slavnog vojvode Stepe.

"On nije hladni vojskovođa današnjih vremena, on je naš kolektivni predak koji nas je zadužio, koji nas je voleo i za koga smo svi vezani", rekao je Lazić, navodi se u saopštenju opštine Voždovac.

Nakon toga, u obnovljenoj spomen kući, prikazan je film primopredaje zastava iz 6. juna 1911. godine, iz arhiva Jugoslovenske kinoteke, uz prisećanje na blistavu vojničku karijeru vojvode Stepe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: