Vučić apelovao na smirivanje u MK: Ovo je problem svih nas

Ovo što se događa u Makedoniji nije više samo makedonski problem, već problem svih nas koji ovde živimo, izjavio je premijer Srbije Aleksandar Vučić

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 27.04.2017.

22:41

Vučić apelovao na smirivanje u MK: Ovo je problem svih nas
Foto: Tanjug, arhiva

On je apelovao na građane Makedonije da probleme rešavaju na miran način.

Na pitanje Tanjuga kako vidi ovo što se događa u Makedoniji i šta bi bila njegova poruka građanima Makedonije, Vučić je odgovorio:

"Kao predsednik Vlade Srbije i kao izabrani predsednik Republike Srbije uvek sam činio sve za održavanje najboljih odnosa između Beograda i Skoplja i između Srbije i Makedonije.

Mislim da građani Makedonije to dobro znaju i poštuju način na koji se Republika Srbija odnosila prema građanima Makedonije , ali i prema državi Makedoniji.

Veoma sam zabrinut zbog svih večerašnjih događaja i moja jedina poruka je, a mislim da ljudi u Makedoniji dobro znaju da to dolazi od njihovog iskrenog prijatelja, je da ih zamolim da sve probleme i nesuglasice rešavaju na miran način, da, ako imam bilo kakvo pravo, da kažem da je smirivanje situacije sasvim sigurno u najvećem interesu i Makedonije i njenih građana, a sve druge stvari i svi drugi problemi mogu da se rešavaju za pregovaračkim stolom, na miran način, u mirnoj atmosferi.

Ovo više i nije samo makedonski problem, već postaje problem svih nas koji ovde živimo i bolje je da odmah zaustavimo sve probleme, i da obezbedimo mir i stabilnost za našu decu.

I zato molim sve u Makedoniji, i one koji su mi i poznanici, a neki i prijatelji, ali i one koje ne poznajem, da samo razumeju ovu poruku kao dobronamernu i da učine sve da ponovo zavladaju mir i sigurnost za sve građane Makedonije, a u Srbiji ćete uvek imati iskrenog i odanog prijatelja".

Pročitajte još:

Haos u MK: Šok bombe, krvave glave Zaeva, Mančevskog VIDEO

"Dođite u Skoplje, narod je gazda u ovoj državi"

Napad u Sobranju: Objavljen snimak povređenog Zaeva VIDEO

"Ovo nije makedonska, već balkanska kriza"

Gruevski: Suprotstaviti se antidržavnim postupcima

"Albanci počeli stvaranje svoje treće države na Balkanu"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: