Janković u Briselu: Vlast ruši vrednosti Srbije i Evrope

Bivši zaštitnik građana Saša Janković izjavio je u Briselu da građani Srbije gube poverenje u institucije EU zbog njihovog povlađivanja režimu u Srbiji.

Izvor: Beta

Četvrtak, 27.04.2017.

19:02

Janković u Briselu: Vlast ruši vrednosti Srbije i Evrope
Foto: Tanjug/Rade Preliæ

Kako kaže, "režim u Srbiji ruši sve vrednosti na kojima su sazdane Srbija i Evropa".

Janković je parlamentarcima i savetnicima u Evropskom parlamentu, s kojima je razgovarao protekla dva dana, kazao da "vlast u Srbiji gubi poverenje prevarenih građana, da se održava reklamirajući lažnu stabilnost, nauštrb dobrobiti stanovništva i odnosa s narodima regiona koje preko svojih medija podriva".

On je izjavio da su protesti građana u Srbiji izraz autentične volje ljudi koji traže institucije, poštovanje zakona, pravdu i ljudsko dostojanstvo, a protive se, kako se izrazio, "puzajućoj diktaturi i strahovladi".

Kako je Jankovićeva informativna služba prenela, sve sagovornike je interesovala situacija u Srbiji nakon predsedničkih izbora, protesti i politički planovi Jankovića.

"Sagovornici su Jankoviću ponudili saradnju i pomoć", piše u saopštenju.

Janković je u Briselu razgovarao s potpredsednicom Evropskog parlamenta Ulrike Lunaček, potpredsednikom Grupe Naprednog saveza socijalista i demokrata Džoom Vajdenholcerom, predsednikom grupe ALDE Hansom van Balenom, poslanicima u Evropskom parlamentu Tanjom Fajon, Sorajom Post, Igorom Šoltesom, Jozom Radošom, Ivom Vajglom, Ivanom Jakovčićem i drugima.

Takođe, Janković je razgovarao sa savetnicima za spoljne poslove, odbranu i bezbednost u kabinetu predsednika Evropskog parlamenta Antonija Tajanija i više parlamentarnih grupa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: