Pauza u protestima u NS, uskoro nova strategija

Protest "Protiv diktature" u Novom Sadu neće se održavati narednih dana, a organizatori zovu građane da se pridruže sindikalnim protestima 1. maja u Beogradu.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.04.2017.

15:12

Pauza u protestima u NS, uskoro nova strategija
Foto: Tanjug / Jaroslav Pap

Organizatori protesta iz Novog Sada su sada u Beogradu, gde zajedno sa studentima iz ostalih gradova rade na strategiji i planiranju načina za ostvarivanje svojih zahteva, saopšteno je na stranici "Protiv diktature i sistema Novi Sad" na Fejsbuku.

Dodali su da će Novosađani na vreme biti obavešteni kada će biti nastavljeni protesti u glavnom gradu Vojvodine i poručili da su dosadašnje protestne šetnje "tek početak".

"Moramo naglasiti da kratko pauziranje sa protestima nikako ne znači odustajanje od borbe. Protest u vidu šetnje nije i ne treba biti jedini mehanizam pritiska putem kojeg se traži ostvarivanje nekih zahteva", navodi se u u saopštenju.

Najavili su i da će se u tom periodu baviti "i drugim vidom organizacije koji nije ništa manje bitan od samog protesta".

Organizatori protesta "Protiv diktature" koji su se u Novom Sadu održavali od 3. aprila, dodali su i da se posle prvomajskih praznika i dogovora vraćaju na ulice, kada se u protestu može očekivati više od šetnje, jer, kako kažu, "ovo je tek početak".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: