Drecun: Odluka suda ohrabriće ekstremiste

Predsednik skupšinskog odbora za KiM Milovan Drecun smatra da je odluka francuskog suda kojom se odbija izručenje Ramuša Haradinaja politička, a ne pravna.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 27.04.2017.

12:33

Drecun: Odluka suda ohrabriće ekstremiste

On je dodao da će takva odluka ohrabriti ekstremiste među Albancima na KIM.

"Uprkos neoborivim dokazima koje je Srbija podnela, sud je doneo oslobađajuću oduku. Evidentno je da je sve sa pravnog otišlo na politički teren i to je krajnje neprihvatljivo, nije dobro i potpuno je pogrešna odluka", rekao je Drecun Tanjugu.

On kaže da se Francuska na ovaj način svrstala u red onih država koje diskriminišu žrtve kada su u pitanju sukobi na KiM i onih koji selektivno prilaze kažnjavanju počinilaca najtežih ratnih zločina.

"Sem toga mislim da će ova odluka imati veoma negativan uticaj na događaje na samom KiM zato što će ohrabriti ekstremiste među Albancima da sprovode dodatno nasilje nad Srbima", naveo je Drecun. Njega, kako je naveo, posebno zabrinjava apsolutna nespremnost svih Albanaca, i na KiM i u Albaniji, da se suoče sa zločinima koje je teroristička OVK počinila i da ih osude.

"Oni Haradinaja slave kao heroja i time šalju jasnu poruku Srbima da nisu dobrodošli na Kosmetu i time se zatvara put ka izgradnji jednog stabilnog procesa pomirenja Srba i Albanaca", smatra Drecun.

On je dodao da mu se čini da je cela priča oko Haradinaja "dobro smišljena politička igra između onih koji su bili na čelu terorističke OVK, a prevashodno Tačija i Haradinaja".

Napominjući da je upozoravao da postoji opasnost od ovakvog scenarija, Drecun smatra da će Haradinaj sada biti neka vrsta nacionalnog heroja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: