DSS: Srbiji nije mesto u EU koja štiti ratne zločince

DSS je saopštila da je odluka o oslobađanju Ramuša Haradinaja dokaz prevlasti politike i geostrateških interesa EU nad vladavinom prava i međunarodnim obavezama

Izvor: Beta

Četvrtak, 27.04.2017.

10:29

DSS: Srbiji nije mesto u EU koja štiti ratne zločince

U saopštenju DSS je navela da je odlukom suda u Kolmaru najgrublje prekršeno međunarodno pravo i Evropska konvencija o ekstradiciji.

"Odbijanjem zahteva Srbije za izručenje Ramuš Haradinaj je praktično aboliran. Time je Evropska unija, odlukom francuskog suda, utonula u duboki mrak otvorene zaštite ratnih zločinaca, potvrđujući i na ovaj način ogroman rakorak između prakse i proklamovanih tzv. evropskih vrednosti", piše u saopštenju.

Za DSS to nije neočekivano kada se ima u vidu da se vodeće zemlje EU nisu jasno odredile prema zločinima izvršenim tokom kolonijalnih i imperijalnih ratova koje su vodile a kojima duguju svoj ekonomski prosperitet, da blagonaklono posmatraju povampirenje fašizma u Hrvatskoj - zemlji članici EU, pa i to da je Haradinaj već boravio u Francuskoj kao pripadnik Legije stranaca.

"Zaštita ratnih zločinaca nije ništa drugo nego zastupanje politike da su zločini ne samo dopušteni, već i poželjni ukoliko su u funkciji ostvarenja strateških ciljeva Vašingtona i Brisela. U ovom slučaju taj cilj je dezintegracija Srbije", navela je DSS.

Ta stranka je saopštila da se EU tako našla samo na korak do otvorene legalizacije selektivnog vršenja ratnih zločina i terorizma i da Srbiji u takvoj EU nije mesto.

Apelacioni sud u Kolmaru odbio je zahtev Srbije za izručenje bivšeg vođe OVK Ramuša Haradinaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: