Mustafa se praznih ruku vraća iz Brisela

Kosovski premijer Isa Mustafa nije u Briselu dobio podršku da potvrda sporazuma o razgraničenju sa Crnom Gorom ne bude uslov za dobijanje vizne liberalizacije.

Izvor: Tanjug

Sreda, 26.04.2017.

00:52

Mustafa se praznih ruku vraća iz Brisela
screenshot

Mustafa se u Briselu sastao sa komesarom za migracije i unutrašnja pitanja EU Dimitrosom Avramopulosom, koji je, kako su preneli prištinski mediji, zatražio da pitanje demarkacije bude što pre stavljeno na dnevni red parlamenta.

Avramopoulos je istovremeno, kako navodi Koha.net, ocenio da je Priština postigla napredak u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije na visokom nivou.

Sagovornici su se saglasili da je potrebno da se napredak održi i posebno da se broj presuda poveća, navodi se u zajedničkom saopštenju Evroopske komisije.

"Komesar Avramopulos je takođe priznao napore koje je uložilo Kosovo da ratifikuje sporazum o demarkaciji granične linije sa Crnom Gorom i podstakao je premijera Mustafu, njegovu vladu i političke partije da to pitanje što pre stave na glasanje u Skupštini Kosova", navodi se u saopštenju.

Avramopulos je izrazio podršku Kosovu u fazama ka okončanju procesa liberalizacije viza i najavio posetu Kosovu pre letnjih odmora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: