Đaci iz komšiluka dobili uniforme, mi još čekamo VIDEO

Dok se u Srbiji još polemiše o uvođenju uniformi za đake, školske uniforme stigle su u zagrebačke škole.

Izvor: B92

Sreda, 26.04.2017.

11:51

Đaci iz komšiluka dobili uniforme, mi još čekamo VIDEO
Ilustracija: Thinkstock

Kako javlja hrvatski "Dnevnik", uniforme su podelile mišljenja, ali u školi Grigora Viteza sada su svi isti. Razlike su jedino u nijasi, za devojčice svetloplava, a dečacima tamnoplava boja.

Podeljena su mišljenja roditelja i nastavnika, ali učenici su složni, njima se ideja sviđa.

"Ujutro ne moram da razmišljam šta da obučem, samo stavim uniformu na sebe i spreman sam", kaže jedan od učenika.

Ali nije reč o celoj uniformi, već samo o majicama. U škole će pristizati ove nedelje, pa će uskoro svima biti spremne za nošenje.

"Decu su u ponedeljak dočekali kompleti, roditelji ih moraju dobiti na uvid pre nego što deca krenu s nošenjem uniformi", kaže direktorka OŠ Grigora Viteza, Vlatka Kovač.

U školskim klupama uniformu će nositi učenici iz 30 zagrebačkih škola. Njihovo uvođenje podelilo je mišljenja, pa će se negde odevati samo u nekim razredima, ili pak samo na izletima. Deo škola ih je odbio, jer su smatrali da postoje važnije stvari o kojima treba raspravljati.

Novo ruho učenika Grad Zagreb plaća iz budžeta. Iako stižu na kraju školske godine, tvrde, nije reč o predizbornom potezu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: