"Ubij Šiptara" na pekari kod Aleksinca: "Dobar je on..."

Dok traju tenzije posledice trpe oni koje politika ne zanima - na izlogu pekare u Žitkovcu kod Aleksinca, čiji je vlasnik Albanac, osvanuli su grafiti mržnje.

Izvor: B92

Sreda, 26.04.2017.

17:24

Nacionalistički i grafiti mržnje, među njima i "Ubij Šiptara", osvanuli su na izlogu pekare u nedelju rano ujutru.

Vlasnik Zeke Čočej sa porodicom doselio se u Aleksinac jer, kako kaže, u Prizrenu nije bilo posla. Dodaje, politika ga ne zanima.

Čočej nije želeo pred kamere, ali nam je rekao da ne sumnja ni na koga jer ovde ni sa kim nikada nije imao nikakvih problema otkako je pre godinu dana došao iz Prizrena i otvorio dve pekare, jednu u Aleksincu, jednu ovde u Žitkovcu.

"Gazda je sa svima ok, hoće i da počasti, sa mušterijama, sa svima je ok", navodi radnica u njegovoj pekari Radica Momčilović.

"Dobar je, komunikativan, korektan, dolazi tu kupuje, mi tamo, nismo imali problema nikakvih, a to što se desilo je za svaku osudu, ko je uradio i zašto ne znam", dodaje komšija Ivica Dinić.

I Miftar Totaj je Albanac čija se porodica u Žitkovac doselila pre više od pola veka. Kaže, nikada se ništa slično ovde nije desilo.

"Ovde živim 54 godine, niko me nije dirao"

Nije bilo ovakvih incidenata?

"Ne".

Lepo živite sa meštanima?

"Da. Ovo mi je drug, niko me ne dira"

Građani Žitkovca koji su učestvovali u anketi B92 osuđuju čin.

"Prvi put vidim ovako nešto u našem selu".

"To su ljudi van pameti".

"Zašto da se to piše?

"Svaki normalan čovek bi to osudio".

Nezvanično saznajemo da su sigurnosne kamere sa susednog lokala zabeležile dve osobe sa kapuljačama kako sprejom ispisuju grafite na izlogu pekare.

Istraga je u toku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: