"Vučić i ja nikada nismo bili na istoj strani"

Predsedavajući Međureligijskog veća BiH, vladika zahumsko-hercegovački Grigorije kaže da on i Aleksandar Vučić nikada nisu bili na istoj strani.

Izvor: B92

Sreda, 26.04.2017.

22:37

screenshot

"Vučić i ja nikad nismo bili na istoj strani. Od 1992. do danas. Ja kad sam bio za Evropu i demokratiju, on nije bio. Ja sam uvek bio protiv (Slobodana) Miloševića, nikad nisam bio za njega", kazao je Grigorije za regionalnu N1 televiziju.

Vladika zahumsko-hercegovački dodao je da je Vučić "ozbiljan, sposoban i opasan političar", te da "sve prati i sve vidi".

"On zna da ja nisam za njega, baš me briga što zna. Ima jedan detalj u kojem vidim našu različitost koja je bolna, po mene bolna", kazao je Grigorije, ne pojašnjavajući koji je to detalj.

On je još rekao da u Vučićevom nastupu "ima dosta nametljivosti", te da je "mnogo na televiziji, suviše priča i vrlo je sposoban da sve pokrije".

"Nisam ni ja nesposoban definitivno, ali... Imam utisak da je preterao. Imam utisak da misli da su mediji pridali previše značaja. Važno je imati medije i pokrivati medije, ali se to vrati kao bumerang. Mislim da je preterao u pokrivanju medija", naveo je vladika zahumsko-hercegovački.

Grigorije tvrdi da je 1992. godine kao student teologije bio jedan od predvodnika protesta protiv Slobodana Miloševića.

"Hteli smo zaustaviti rat. Imali smo osećaj da smo pametni, bili smo mladi i hrabri, a to tada nije bilo nimalo jednostavno. U najkraćem, mogu reći da se ne stidim toga, ne ponosim se previše jer smo doživeli neuspeh neke vrste", kazao je on, ističući da podržava i sadašnje proteste u Srbiji.

"Apsolutno podržavam proteste u Srbiji. Ne bih savetovao ljudima da se ističu da su vođe, jer smo se mi isticali kada je to bilo ozbiljno. Nisam baš imao priliku da podržavam bilo koga u Srbiji, ali mogu reći da nikad nisam podržavao ni (Tomislava) Nikolića ni Vučića. To sam mu rekao u direktnom razgovoru u Mostaru", rekao je Grigorije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: