Gornji Milanovac: "Ogrebala" tri miliona dinara, tužili je

Marija Kalojević i Jovana Đorđević iz Gornjeg Milanovcu tužile su koleginicu Vesnu Pavlović da im nije isplatila dogovorenu sumu nakon dobitka na lutriji.

Izvor: Blic

Sreda, 26.04.2017.

11:16

Gornji Milanovac:
Foto: Thinkstock

Reč je o dobitku od tri miliona dinara instant lutrije ’’Kolo sreće’’ Državne lutrije Srbije.

Dugogodišnje koleginice iz jedne sportske kladionice Marija, Jovana i Vesna imale su usmeni dogovor da dele potencijalni dobitak od svake srećke koju zajednički kupe, a najčešće su igrale popularnu ’’grebu’’ i loto, piše "Blic".

Kada je jedna od njih "ogrebala" nagradu od tri miliona dinara počeli su problemi koji su doveli do suda.

Tužilje tvrde da je sve do ponedeljka, kada je dobitnica trebalo da ode u Beograd da podigne novac, sve bilo u redu. Ukupno je trebalo da dobiju 2,4 miliona dinara, pošto 600.000 odlazi na porez na igre na sreću.

"Međutim, kada se Vesna vratila iz Beograda, počela je da smišlja izgovore i da nam nudi znatno manje sume od one koja nam pripada. Rekla da je pritiskaju roditelji i da zbog toga ne može da nam isplati po 800.000, već nam je ponudila po 100.000 dinara. Govorili joj da nas dve ne možemo da dokažemo, da nema razloga da nam bilo šta da. Naravno da nisam želela da prihvatim takvu ponudu, jer ne želim da joj oprostim toliki novac. Takva premija se dobija jednom u životu i mislim da je ljudski da sve to podelimo. Ja bih, recimo, bez razmišljanja podelila sa njima", navodi Marija.

Ona i Jovana angažovale su čačanskog advokata Ivana Ćalovića, koji je protiv Pavlovićeve podneo tužbu Osnovnom sudu u Gornjem Milanovcu radi isplate naknade njegovim klijetkinjama. On se u ovom slučaju poziva na nekoliko članova Zakona o obligacionim odnosima, tvrdeći da će saslušanje svedoka, sms komunikacija, kao i snimci sigurnosnih kamera u firmi nedvosmisleno dokazati da su tri koleginice imale usmeni dogovor da će svaki eventualni dobitak podeliti na tri jednaka dela.

Međutim, dobitnica premije Vesna Pavlović tvrdi u izjavi za ’’Blic’’ da nije imala nikakav dogovor sa svojim koleginicama.

"Rekla sam im da ću ih častiti, a one su po svaku cenu htele po trećinu od dobitka. Ja to nisam htela da im dam pošto nismo imale nikakav dogovor pre grebanja. To su čiste izmišljotine njih dve i to nema veze s vezom. Sa Marijom sam retko kada grebala, sa Jovanom sam češće, ali apsolutno nikakav dogovor nismo imale. To što su me tužile njihov je proble, ja znam šta je istina", naglasila je ona.

Njen pravni zastupnik Boško Vukčević kaže da je sudu dostavio SMS komunikaciju između Marije i Jovane u kojoj se "jasno vidi da nije bilo baš tako kako njih dve kažu."

"Iz komunikacije vođene između Vesne i Jovane samo dan pre nego je moja klijentkinja osvojila premiju, nesporno se vidi da je svaka od njih igrala sama za sebe, kupujući lutrijske srećke od svog novca i da su samostalno raspolagale dobicima i samostalno snosile teret gubitaka, te da su se međusobno informisale o dobicima i gubicima koje su u tim prilikama ostvarivale", ističe Vukčević u izjavi za ''Blic''.

On je podsetio da je Jovana od njegove klijentkinje 9. marta dobila 100.000 dinara na ime časti.

"Đorđevićeva je to u tužbi i priznala, a mi sada tražimo da taj iznos bude vraćen zbog grube nezahvalnosti. Takođe, nije tačno da su Marija i Jovana tražile po 800.000 dinara, već je dana 10. marta Marija putem Vajber poruke tražila po milion, a tek u tužbi je traženo 800.000, odnosno 700.000 dinara", navodi advokat Vukčević.

S druge strane, Ivan Ćalović, punomoćnik tužilja Kalojevićeve i Đorđevićeve, tvrdi da upravo SMS prepiska njegovih klijentkinja sa Vesnom Pavlović ukazuje da je dogovora o podeli premije bilo.

"Nakon dobitka premije na instant srećki njih tri su preko mobilnog telefona razmenile veliki broj sms poruka, na kojima se može videti da tužena na početku navodi kako su sve tri dobile tri miliona, kako će da podele novac koji su dobile zajedno, da bi, nakon što je novac uplaćen na račun tužene, promenila dogovor i svojevoljno odlučila da sav novac zadrži za sebe. Pritom, nakon insistiranja tužilja da im preda njihov udeo u dobitku, tužena navodi da će ih častiti koliko smatra da je dovoljno", navodi Ćalović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: