Pavićević objavljuje knjigu sa govorima iz Skupštine

Bivši poslanik i funkcioner Nove stranke Vladimir Pavićević u maju će objaviti knjigu "Više od govora" sa više od stotinu svojih izlaganja iz Skupštine.

Izvor: B92

Sreda, 26.04.2017.

17:52

Pavićević objavljuje knjigu sa govorima iz Skupštine
Foto: Tanjug, arhiva

"Želeo sam da i na ovaj način sačuvam svedočanstvo o svom skupštinskom delanju i da čitaoca upoznam sa sistemom ideja, verovanja, vrednosti i mišljenja koji sam zastupao u svojoj najvažnijoj političkoj ulozi do sada – delanju kao narodnog poslanika", rekao je Pavićević agenciji Beta.

U pogovoru knjige koji je napisao njegov kolega s beogradskog Fakulteta političkih nauka, profesor Ilija Vujačić, navodi se da Pavićević "umesto skrivajućih zapažanja, objavljuje razotkrivajuće govore, pokazujući spremnost da, bez dovijanja i naknadne pameti, ali i bez ulepšavanja ili ruženja, preuzme punu odgovornost za izgovoreno i učinjeno".

Pavićević je tako, "umesto da piše svoja naknadna zapažanja, što obično čine političari, pa onda dodatno prekrajaju, dopunjuju, dorađuju, ulepšavaju i opravdavaju ili krivotvore svoju biografiju, odlučio nešto (drugo) što pokazuje njegov politički profil", naveo je Vujačić.

Knjiga će u knjižarama biti od 22. maja.

Pavićević je bio poslanik Nove stranke, čiji je lider Zoran Živković, i najaktivniji poslanik u parlamentu.

Pavićević, docent na Fakultetu političkih nauka, na izborimaa aprila prošle godine nije uspeo da ponovo uđe u parlament, te je podneo ostavku na sve funckije u stranci jer, kako je tada naveo, nije ostvaren nijedan postavljeni cilj, a ubrzo potom je stranku i napustio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: