Otkriven "ruski greh" bivšeg Trampovog savetnika

Bivši savetnik za nacionalnu bezbednost Bele kuće Majkl Flin verovatno je prekršio zakon jer nije dobio dozvolu da ode na plaćeni put u Rusiju 2015. godine.

Izvor: Tanjug

Utorak, 25.04.2017.

20:55

Otkriven
Getty Images

To su saopštili su danas lideri nadzornog panela Predstavničkog doma SAD.

Tokom posete Moskvi, Flin je večerao sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

"General Flin imao je dužnost i obavezu da zatraži dozvolu da primi novac od stranih vlada", rekao je novinarima republikanski predsedavajući Komiteta, Džejson Šafec, navodeći da je mišljenje Komiteta da im se ne čini da je Flin ikada tražio ili dobio takvu dozvolu.

Flin je bio prisiljen da podnese ostavku 13. februra zbog toga što nije otkrio da je razgovaro sa ruskim ambasadorom u SAD, Sergejom Kisljakom, oko sankcija koje su SAD uvele Moskvi, prenosi Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: