Napad u Rusiji: "Naš član je postupio po volji Al Kaide"

Grupa pod nazivom Bataljon Imam Šamil preuzela je odgovornost za nedavni bombaški napad na metro u Sankt Peterburgu u kojem je ubijeno 16 osoba.

Izvor: Tanjug

Utorak, 25.04.2017.

20:07

Napad u Rusiji:
Getty Images

Ta grupa je saopštila da je bombaš postupio po naređenju Al Kaide, javlja Rojters pozivajući se na posmatračku grupu SITE.

Tvrdnju te malo poznate grupe prvobitno je objavila mauritanska novinska agencija ANI, koju često koriste džihadističke grupe iz Zapadne i Severne Afrike za objavljivanje saopštenja.

U saopštenju, objavljenom danas na sajtu grupe SITE, navodi se da je bombaš Akbardžon Džalilov, jedan od "vitezova islama" u Bataljonu Imam Šamil, izveo herojsku operaciju...u gradu Sankt Peterburgu, što se podudarilo sa posetom zločinca Putina".

U saopštenju se kaže i da je napad na metro bio osveta za rusko nasilje nad muslimanskim zemljama, među kojima se kao primeri navode Sirija i Libija, ali i ruska republika Čečenija.

"Ruskoj vladi, koja očigledno nije izvukla pouku iz poraza u Avganistanu, poručujemo: ova operacija je samo početak, a ono što tek sledi baciće to u senku, uz pomoć Alaha", navodi se u saopštenju, u kojem se nagoveštava da će u budućnosti protiv Rusije biti još pogubnih napada, zaključuje Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: