Mogerinijeva zbunjena: Sergej, možda biste vi odgovorili

Dopisnica RT-a zbunila je šeficu evropske diplomatije Federiku Mogerini pitanjem o francuskim izborima, piše list „Politiko“.

Izvor: Sputnjik

Utorak, 25.04.2017.

18:12

Mogerinijeva zbunjena: Sergej, možda biste vi odgovorili
Foto: Tanjug/AP

Na konferenciji za novinare sa šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovom, novinarka je podsetila Mogerinijevu na tvit u kojem je nazvala kandidata za predsednika Francuske Emanuela Makrona „nadom i budućnošću naše generacije“.

Dopisnica RT-a je primetila da mnoštvo francuskih birača „ne manje nego u Makronu“ vidi „nadu i budućnost“ u Marin le Pen i zamolila Mogerinijevu da objasni svoje reči.

„Moje pitanje je ovakvo: kada bi Rusija nazvala jednog od kandidata nadom generacije, da li biste je optužili za mešanje u francuske izbore?“, interesovalo je novinarku.

Kako navodi „Politiko“, Mogerinijeva je uz osmeh odgovorila, pokazujući prstom ka Lavrovu: „Sergej, možda Vi želite da odgovorite na ovo pitanje?“

„Usledio je delimično nepovezan odgovor: ona (Mogerinijeva) je objašnjavala da su reči o ’nadi i budućnosti’ u tom tvitu inspirisane zastavama Francuske i Evropske unije u rukama pristalica Makrona, a ne njim samim“, objašnjava list.

Federika Mogerini i Sergej Lavrov razgovarali su u ponedeljak u Moskvi. To je bila prva poseta Mogerinijeve Rusiji. Diplomate su razgovarale o situaciji u Ukrajini, na Bliskom istoku, o iranskom nuklearnom programu, kao i o odnosima Moskve i Brisela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: