Austrija zabranjuje prevremene parlamentarne izbore?

Predsednica austrijskog Suda za reviziju Margit Kraker zahteva uvođenje zabrane za prevremene parlamentarne izbore.

Izvor: Tanjug

Utorak, 25.04.2017.

08:58

Austrija zabranjuje prevremene parlamentarne izbore?
Foto: Thinkstock

Ona je, u intervjuu austrijskom dnevniku "Tiroler tagescajtung", rekla da bi ubuduće mandat vlade i poslanika na saveznom nivou trebalo fiksirati na četiri godine.

Samo predsednik Austrije, prema njenim rečima, u izvanrednim slučajevima trebalo bi da ima mogućnost da raspusti skupštinu.

"Naš politički sistem je blokiran stalnim spekulacijama o prevremenim izborima", ocenila je Kraker.

Ona je naglasila da su neophodne korenite reforme, dodajući da je važno da se zemlja vrati četvorogodišnjem mandatu, koji ne sme biti prevremeno prekinut.

"Poslanici su izabrani na određeni mandat i njihov zadatak je da služe zemlji", podvukla je Kraker.

Dodala je da se njen predlog odnosi samo na savezni nivo, jer stalne pretnje prevremenim izborima nisu toliko prisutne na nivou pokrajina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: