Ispod sedišta na granici "Dva petla", pištolj kolt...

Carinici na graničnom prelazu Horgoš, sa Mađarskom, zaplenili su jednu umetničku sliku i 10 primeraka starog hladnog i vatrenog oružja.

Izvor: Beta

Utorak, 25.04.2017.

09:47

Ispod sedišta na granici

Pretpostavlja se da oružje ima antikvitetsku vrednost.

Prekršaj je otkriven pošto je na ulazu u zemlju, u traci za putnike koji nemaju ništa za carinjenje, zaustavljen i detaljno pregledan automobil britanskih registarskih oznaka.

Dvojica putnika, britanskih državljana turskog porekla, prijavili su samo lični prtljag.

Carinik je, međutim, prilikom pregleda automobila, ispod suvozačkog i zadnjeg sedišta pronašao pet mačeva i dva bodeža u koricama, pištolj-kolt, pištolj na kremen i pušku kremenjaču za sada neutvrđene marke i kalibra.

Nađena je i umetnička slika, ulje na platnu "Dva petla", čije će autorstvo i vrednost takođe biti poznati nakon ekspertize.

Umetnička slika je privremeno zadržana, a vozača automobila je zajedno sa zaplenjenim starim oružjem u dalju nadležnost preuzela policija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: