Pentagon: Ruski bombarderi postupali profesionalno

Ruski bombarderi su prilikom obletanja obale Aljaske tokom prošle sedmice postpuali krajnje profesionalno i u skladu sa bezbednosnim propisima.

Izvor: Sputnjik

Ponedeljak, 24.04.2017.

20:31

Pentagon: Ruski bombarderi postupali profesionalno
screenshot

To je izjavio je predstavnik Pentagona Džef Dejvis.

„Tokom prošle nedelje Rusija je sprovela seriju letova bombardera pokraj obala Aljaske. Oni su poštovali vazdušni prostor SAD i postupali su krajnje profesionalno i bezbedno“, rekao je on.

Ministarstvo odbrane Rusije takođe je potvrdilo da su ruski bombarderi Tu-95MS sproveli seriju patrolnih letova preko obale Aljaske.

Ranije je Pentagon saopštio da ratno vazduhoplovstvo SAD nije podizalo lovce kako bi presreli ruske bombardere, već da su letove pratili radarima „E-3 avaks“.

Pored toga, navedeno je i da su bombarderi proleteli na udaljenosti od 36 morskih milja od kopna Aljaske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: