Bitka za park: Grad noću šalje radnike, građani brane

U zagrebačkom kvartu Savica vodi se već dva dana svojevrsna bitka za park između građana i gradskih vlasti.

Izvor: index.hr

Ponedeljak, 24.04.2017.

12:54

Bitka za park: Grad noću šalje radnike, građani brane
Foto: Thinkstock

Hrvatski portal „Indeks“ piše da priča o parku na Savici traje godinama, ali da je ta priča aktuelizovana ovih dana.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je u utorak uveče u parku na Savici postavio table s izgledom novog parka koji treba da se izgradi na mestu sadašnjeg, a već u sredu u ranim jutarnjim satima započeli su radovi. U inicijativi "Čuvamo naš park" tvrde da preuređenje parka uključuje betoniranje 42 odsto parka na koje se stavlja tartan i plastika i veštačka trava.

U nedelju su stanovnici tog kvarta u akciji nazvanoj "Zatrpaj rupu, posadi cvet" zatrpali rupe koje su iskopali bageri u najvećem parku u tom naselju i posadili oko 130 sadnica cveća.

To je bio odgovor građana na najavu novog parka gradskih vlasti.

U noći s nedelje na ponedeljak gradski službenici postavili su novu ogradu u parku na Savici. Postavljanje ograde počelo je već u pet sati ujutro, a do sedam sati već su odgovorili ogorčeni građani, javlja „Indeks“. Naime, radovi gradskih komunalaca pod okriljem noći probudili su stanovnike koji su se brzo organizovali i stali ispred bagera, pa tamo još stoje.

"Pod okriljem noći, oko 4 ujutro, radnici Zrinjevca dopremili su deo ograda i do 5:30 ih postavili delimično ogradivši južni deo parka Trnjanska Savica. Petnaestak članova Inicijative Čuvamo naš park sprečilo je oko 6:30 dovoz još ograda, kao i ulazak bagera na prostor parka. Trenutno radovi u parku stoje, a kod parka dežura oko 25 članova Inicijative", objavili su iz Inicijative Čuvamo naš park.

Kako saznaje „Indeks“, pretpostavlja se da bi uskoro trebalo da stigne još komunalaca i da bi radovi trebalo da počnu. Stigla je i policija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: