Ko je Marin le Pen?

Marin le Pen, liderka francuskog desničarskog Nacionalnog fronta, ima tvrdokoran stav o imigraciji.

Izvor: B92

Nedelja, 23.04.2017.

23:25

Ko je Marin le Pen?
Foto: Gettyimages

Međutim, ona je lično pokušala da delimično ublaži radikalno desničarsku politiku svoje stranke i njene kontroverzne stavove o strancima.

Zalaže se za automatsko izbacivanje nelegalnih imigranata, uz smanjivanje broja legalnih migranata na 10.000 godišnje, zatvaranje "ekstremističkih džamija" i davanje prioriteta Francuzima u dodeli socijalnih stanova.

U jednom trenutku, Nacionalni front se zalagao i za napuštanje evra, a onda je nedavno rekla da bi organizovala referendum o pitanju valute.

Najnovije što je navela jeste da bi pokušala da ponovo ugovori članstvo Francuske u EU, a ako to propadne, održala bi referendum.

Pobornik je penzionisanja sa 60 godina i garantovane 35-časovne radne nedelje, prenosi BBC.

Nalazi se na čelu Nacionalnog fronta od 2011. godine, kada je mesto predsednice preuzela od svog oca Žan Mari le Pena i u proteklih šest godina uspela je da poboljša rejting stranke, što je bilo posebno uočljivo na regionalnim izborima 2015. godine.

Pre nego što je došla na čelo stranke radila je kao advokat.

Marin le Pen je i član Evropskog parlamenta, a zalaže se za pregovore o novoj EU, posle čega bi usledio referendum.

Njenu predizbornu kampanju pratio je skandal oko finansiranja njenih savetnika u Evropskom parlamentu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: