Mogerini u prvoj poseti Moskvi

Šefica evropske diplomatije Federika Mogerini boravi danas u prvoj poseti Rusiji, koju do sada nije posetila zbog tenzija s Moskvom zbog ukrajinske krize.

Izvor: B92

Nedelja, 23.04.2017.

19:13

Mogerini u prvoj poseti Moskvi
Foto: Gettyimages

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost će razgovarati sa ruskim ministrom inostranih poslova Sergejem Lavrovom o "hitnim pitanjima spoljne politike, posebno o Siriji", saopštila je nedavno njena pres služba.

Teme razgovora če biti i situacija u Libiji, mirovni proces na Bliskom istoku, Iran, Avganistan i sukob na istoku Ukrajine.

EU je uvela sankcije Rusiji zbog ukrajinske krize 2014. godine. Mogerini je krajem 2014. postala šefica diplomatije EU i nikada nije boravila u zvaničnoj poseti Moskvi, ali je imala sastanke sa Lavrovom na marginama međunarodnih skupova.

Pre Rusije, Federika Mogerini je boravila u Kini i Indiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: