Tramp: Izbori u Francuskoj veoma interesantni

Predsednik SAD Donald Tramp oglasio se na Tviteru povodom predsedničkih izbora koji se održavaju u Francuskoj, ocenivši ih kao "veoma interesantne".

Izvor: B92

Nedelja, 23.04.2017.

17:40

Tramp: Izbori u Francuskoj veoma interesantni
Foto: Gettyimages

"Veoma interesantni izbori se trenutno događaju u Francuskoj", napisao je Tramp na svom Tviter nalogu.

Francuzi su jutros započeli glasanje na predsedničkim izborima, na kojima treba da se opredele između 11 kandidata. Birališta su otvorena u 08:00 sati, a prvi preliminarni rezultati se očekuju večeras posle 20 sati.

Izbori se održavaju u vreme vanrednog stanja u Francuskoj i u senci nedavnog napada na policiju u Parizu.

Posle napada u centru Pariza u četvrtak, u kojem je ubijen jedan, a ranjena dvojica policajca, a i usled pretnje islamskog ekstremizma posle napada u protekle dve godine, kada je nastradalo više od 230 ljudi, glasanje se održava pod izuzetno jakim merama bezbednosti sa više od 50.000 policajaca i vojnika.

U francuskim prekomorskim teritorijama i departmanima, kao i za francuske državljane u SAD i Kanadi, glasanje je počelo u subotu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: