"Iznenađenje u Francuskoj moguće"

Dosadašnja izlaznost na izborima u Francuskoj pokazuje da francuski birači smatraju da su izbori veoma važni.

Izvor: B92

Nedelja, 23.04.2017.

16:38

To je gostujući na TV B92 ocenila bivša ambasadorka u UNESCO i dekan Fakulteta za medije i komunikacije Nada Popović Perićić.

Ona je navela da u slučaju da se nastavi ovakav trend, izlaznost bi za nijansu bila veća nego na prethodnim parlamentarnim izborima.

Dodaje i da je očigledo da su Francuzi bili nezadovoljni prethodnom političkom garniturom.

“Imate to da su favoriti Makron, Le Penova, Fijon i Melanšon. Favorit je na samom početku bio Fijon, onda su se dogodili skandali, njemu je pala popularnost, ipak je uspeo pred kraj kampanje da se popravi. Najveće iznenađenje je Melanšon, ali Makron bi bio apsolutno iznenađenje izbora, on je po svemu jedan neobičan lik“, navela je ona.

Navodi i da je iznenađenje moguće.

“Kako su napredovale kampanje može se reći da je iznenađenje moguće. Zanimljivo je da su svi kandidati na televiziji Frans 2 mogli da donesu po jedan predmet koji će čuvati na stolu u kancelarij ukoliko pobede. Melanšon doneo budilnik, Le Penova ključ za izlazak iz EU“, dodala je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: