"Soroš dao 3,8 miliona evra da stvori opoziciju"

Dzordž Soroš "upumpao" je u svoje "agencije" u Mađarskoj 3,8 miliona evra "stvarajući novu opozicionu organizaciju kako bi nastavio da napada mađarsku vlast".

Izvor: B92

Nedelja, 23.04.2017.

10:59

Foto: GettyImages

To je izjavio Balaš Hidvegi, direktor za komunikacije vladajuće stranke Fides premijera Viktora Orbana,

Prema Hidvegiju, organizacije povezane sa Sorošom su sve "pro-migrantske grupe, mediji ili političke institucije"; oni napadaju politiku vlade o migraciji i "uporno diskredituju vladu u inostranstvu", zarad "darežljive podrške", prenosi agencija MTI.

Hidvegi je izdvojio Helsinški komitet i grupu za ljudska prava TASZ kao glavne primaoce Soroševe pomoći i insistirao na tome da su organizacije primile preko 40 odsto "Soroševog novca".

Hiljade Mađara okupilo se danas u Budimpešti na "mirnom maršu za vladu, Rusiju i protiv svega ostalog", koji je organizovala mađarska satirična "dvorepa pasja partija".

Kako se navodi, protest je "sarkastična reakcija na trenutna dešavanja u Mađarskoj", poput vladinih bliskih veza sa Rusijom i kampanje protiv migracione politike milijardera Džordža Soroša, prenosi AP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: