Ubijena dva glavna narko dilera na granici Meksiko-SAD

Dvojica glavnih narko dilera ubijena su u subotu u akciji federalnih snaga u državi Tamaulipas, na granici prema SAD.

Izvor: B92

Nedelja, 23.04.2017.

10:20

Ubijena dva glavna narko dilera na granici Meksiko-SAD
Foto: Thinkstock

Bezbednosni porparol Tamaulipasa izjavio je da su dileri ubijeni u subotu u odvojenim akcijama i su iza njih po autoputevima ostala izgorela vozila.

Huan Loisa Salinas, poznatiji kao "komandante Toro" ubijen je u sukobu sa marincima u gradu Rejnoza, na samog granici sa SAD. On je, navodno bio lokalni lider Zalivskog kartela u Rejnozi.

Vlasti su više puta pokušavali da ga uhapse, što je dovelo do učestalih razmena vatre sa kartelom. U jednoj takvoj pucnjavi, u aprilu, povređen je i američki građanin, prenosi AP.

Portparol Državne bezbednosti Meksika, Luis Alberto Rodrigez, rekao je da su postavljene 32 blokade na autoputu i ulicama.

U 11 od tih blokada korisćeni su automobili, koji su obično ukradeni, a potom i zapaljeni.

Pored Loisa Salinasa, u Siudad Viktoriji, glavnom gradu Tamaulipasa, u pucnjavi je ubijen i Fransisko "Pančo" Kareon, lokalni lider rivalskog kartela "Zetas".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: