Razgovarali Dodik i Vučić - o BiH, filmu o Jasenovcu...

Predsednik RS Milorad Dodik rekao je da je sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem u Kozarskoj Dubici razgovarao o blokadama koje se dešavaju na nivou BiH.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 23.04.2017.

19:03

Razgovarali Dodik i Vučić - o BiH, filmu o Jasenovcu...
Foto: Tanjug/Rade Preliæ

Dodik je, kako su preneli mediji u RS, rekao da je Vučića posebno interesovalo na koji način je moguće realizovati ideju o carinskoj uniji za zemlje Balkana koje nisu u EU i napomenuo da RS podržava takvu ideju koja značajno osigurava tržište.

Predsednik RS je konstatovao da Sarajevo nema konzistentnu politiku.

"Opšta pat-pozicija vlasti na nivou BiH govori da od BiH ne možemo ništa očekivati. Postoji učmalo uverenje da je nepromenjiva situacija što se tiče BiH i njenog okvira, bez obzira da li nam je loše i koliko godina nam može biti loše. Ne može da se dira okvir, ali mislim da će vreme naterati da se razgovara i o tome", rekao je Dodik novinarima u Kozarskoj Dubici.

Prema njegovim rečima, sa Vučićem je razgovarao i o istoriji, važnosti da se nastavi sa zajedničkim obeležavanjem značajnih stradanja srpskog naroda, odnosno potrebi da se snimi dokumentarni film o Jasenovcu, kao i igrani film svetskog nivoa.

On je ponovio da je obeležavanje stradanja u sistemu logora Jasenovac jedno od najvažnijih koje Srpska organizuje zajedno sa Srbijom.

Dodik je napomenuo da je to bila ideologija ustaške NDH i izrazio žaljenje što se i danas u Hrvatskoj pojavljuju ustaški simboli.

"To nas vređa i ne ostavlja nas ravnodušnim", poručio je Dodik.

Predsednik RS je zahvalio Vučiću i patrijarhu srpskom Irineju na današnjem prisustvu obeležavanju godišnjice stradanja u Donjoj Gradini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: