Dodik odbio da se rukuje sa ambasadorkom SAD

Ambasadorka SAD u BiH Morin Kormak izjavila je da je došla u Donju Gradinu da bi odala poštu svim žrtvama Jasenovca.

Izvor: Beta

Nedelja, 23.04.2017.

18:03

Dodik odbio da se rukuje sa ambasadorkom SAD
Foto: Tanjug/rade Preliæ

Ona je dodala da je došla da oda poštu žrtvama drugih stratišta na kojima je u strašnim tragedijama živote izgubilo mnogo ljudi.

Predsednik RS Milorad Dodik je u Donjoj Gradini odbio da se rukuje s ambasadorkom Kormak, koju je ranije proglasio "personom non grata" u tom entitetu BIH, navodeći da je ona jedna od najodgovornijih za to što je on na "crnoj listi" SAD.

"Političari govore za sebe. Niti me brinu, niti želim da komentarišem političke gestove. Ono što je bitno jeste da se oda pošta žrtvama", kazala je ambasadorka Kormak, komentarišući Dodikov gest.

Ona je izrazila nadu da će tragedije poput Jasenovca omogućiti da ljudi shvate koliko je važno da se sarađuje i zajedno radi na izgradnji mostova i razumevanja među ljudima.

Kormakova je istakla da je bitno da se oda pošta žrtvama, i izrazi poštovanje prema svim građanima Republike Srpske i BiH koji su tu propatili.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: