Protest ponovo na ulicama Beograda, NS, Niša

Učesnici protesta "Protiv diktature" okupili su se i danas ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu i oko 19 sati pošli u šetnju centralnim gradskim ulicama.

Izvor: Beta

Nedelja, 23.04.2017.

20:03

Protest ponovo na ulicama Beograda, NS, Niša
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžiæ

Kolona je od Doma Narodne skupštine krenula ka Terazijama a potom će preko Trga Republike nastaviti Makedonskom do zgrade RTS-a u Takovskoj. Demonstranti su odatle produžili do Vlade Srbije, a zatim preko Slavije Ulicom kralja Milana vratili do Doma Narodne skupštine.

Na čelu kolone su bili dobošari, transparent "Dole diktatura", kao i auto sa ozvučenjem sa kojeg se pušta muzika.

Podršku demonstrantima danas su dali i predstavnici Nezavisnog sindikata prosvetnih radnika Vojvodine, Forum beogradskih gimnazija i Unija sindikata prosvetnih radnika.

Studentkinja Filozofskog fakulteta obratila se okupljenima i rekla da se ne protestuje samo protiv diktature nego i da bi se pružila podrška "našim profesorima i učiteljima". Ona je istakla da okupljeni žele da se obrazovanje ceni.

Profesor engleskog jezika iz Kovačice Goran Herling rekao je da će od danas i prosvetari biti na ulicama zajedno sa studentima i građanima.

Profesor Filozofskog fakulteta Đokica Jovanović rekao je da je i ranije izlazio na ulice da se bori za svoja prava i da danas na protestu vidi "grupu slobodnih ljudi koji ne podležu autoritetima i sili koja pokušava da im se nametne".

Nekoliko stotina demonstranata okupilo se u centru Novog Sada na novom "Protestu diktature", a potom su krenuli u protestnu šetnju centralnim gradskim ulicama.Demonstranti su pročitali i pismo podrške od Studentskog zbora Filozofskog fakulteta u Zagrebu, a studenti iz Hrvatske su poručili da i Hrvatsku i Srbiju muče isti problemi.

"Protest protiv diktature", 18. po redu u Nišu, protekao je u znaku podrške prosvetnih radnika učesnicima protesa.

Nekoliko desetina prosvetara organizovano je učestvovalo u protestnoj šetnji centralnim gradskim ulicama i sa platoa ispred Gradske kuće poručilo okupljenima da nastavnici i profesori u potpunosti podržavaju zahteve studenata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: